Nieuwe secretaris en penningmeester

In het afgelopen jaar is het een complete stoelendans geweest met functies binnen het bestuur van de NRV. Mede dankzij de inzet van social media hebben wij een tweetal personen gevonden die zich bereid hebben gevonden om de vereniging voor de aankomende jaren naar een hoger niveau te tillen. Namens de NRV stellen wij graag deze twee nieuwe potentiele bestuursleden aan u voor! Wij willen graag Aaron de Haas en Paul Herps graag aan u voorstellen. De komende periode zullen zij naast de huidige bestuursleden meelopen. Namens de vereniging hopen en wensen wij al het goede toe!

Wat is jullie connectie met rallycross?

Aaron trapt af met zijn verhaal over zijn connectie met de rallycross, waarbij het duidelijk wordt dat het in zijn bloed stroomt.

Begin jaren 90 kwam ik voor het eerst in aanraking met Rallycross. Toen nog aan de hand van mijn vader gingen we in grote schoolvakantie altijd naar de dubbele EK-wedstrijd in Belgiƫ en Nederland. De tijden van de extreme Citroƫns van Pailler en Hansen, en natuurlijk mister Rallycross Martin Schanche. Sindsdien ben ik altijd rallycross blijven volgen als toeschouwer. In 2007 kwam ik in aanraking met het rallyteam van Paul Allerts. Na eerst wat hand-en-spandiensten te doen voor hen, groeide dat uit tot het volledige begeleiden van alles op gebied van rally en rallycross. In 2013 kon ik aan een Chevrolet Kalos komen, waarmee ik in de Duits kampioenschap ging rijden in de klasse tot 1400cc. Hierna is het allemaal in een sneltrein vaart gegaan.

Paul vult aan:

Ongeveer 5 jaar geleden ben ik vanuit de rally overgestapt naar de rallycross. Mijn voornaamste reden was om meer vrije tijd te hebben en ik zocht iets wat meer lokaal was. De autosport is en blijft mijn hobby en zo ben ik op het Eurocircuit gekomen. Door de jaren heen heb ik mij enkel en alleen laten inzetten als baanpost. 

Wat bewoog jou om de functie te accepteren bij de NRV?

Paul vervolgt:

Mijn ervaring is niet onopgemerkt gebleven vanuit de organisatie en dat kenmerkt de NRV ook. Je kent vrijwel iedereen en zo kwam er een dag dat er vanuit het bestuur werd gevraagd of ik ook penningmeester wilde worden en de taken van Walter van de Ven wilde overnemen.

Na veel wikken en wegen heb ik besloten om als penningmeester een stuk historie in Nederland te behouden. Mijn dagelijkse ervaring ligt bij de inkoop, verkoop, marge en contractbesprekingen. Het is natuurlijk iets wat je, met een beetje fantasie, kunt doortrekken naar een circuit waarbij contracten en goede prijsafspraken cruciaal zijn voor het behoudt van deze historie. 

Aaron heeft zijn andere goede motivaties, tevens met zijn ervaring:

Afgelopen jaren ben ik in diverse functies al deel geweest van het bestuur van de grootste dartsbond in Limburg. Altijd met de gedachte om de sport te promoten en te zorgen dat iedereen net zo veel lol aan de sport kunnen beleven als ikzelf. Datzelfde is voor mij het doel binnen het bestuur van de NRV. Ervoor zorgen dat mensen weer met plezier naar de rallycross komen. Zorgen dat rijders in een warm bad terecht komen, en zich welkom voelen om op het Eurocircuit te rijden. Toeschouwers en onze vrijwilligers zijn ook een deel hiervan. Want zeg nu zelf, wat is mooier dan een mooie dag vol actie op het Eurocircuit.

Welke taken ga je op je nemen?

Aaron vervolgt zijn verhaal:

Samen met Hans en Paul zal ik vooral de taak op me nemen van het dagelijks bestuur. Vooral de communicatie met de leden, rijders, pers, vrijwilligers en toeschouwers zal behoren tot mijn belangrijkste taak. Verder zal ik zal ook de taak op me nemen om de schakel tussen de NRV en het sectie bestuur rallycross te zijn. Waardoor we voor de toekomst hopelijk een goede en stabiele fundering vormen voor Rallycross in Nederland, maar ook in samenwerking met andere bonden binnen Europa.

Paul blijft duidelijk wat meer op de achtergrond:

Voor de komende jaren wil ik graag met het huidige bestuur stabiliteit en een lange termijnvisie ontwikkelen, waarbij kosten en baten een sleutel vormen in de (nieuwe) besluitvorming. Enkel op deze manier kan de toekomst van het Eurocircuit gewaarborgd blijven. 

Kunnen wij jullie letterlijk terug zien op het Eurocircuit?

Aaron is hier heel helder in:

Ik ben zelf nog actief als rallycrosser. In de zomer van 2023 heb ik via een goede bekende van me een Peugeot 206 RC kunnen aanschaffen. Dit is een volledig standaard auto, gebouwd voor de standaard 2 liter klasse in Duitsland. Dat deert natuurlijk niet om met deze auto ook in NK aan de start te komen in Supernational -2000, ook al mis ik daar een 50/60 pk. Het belangrijkste blijft fun hebben. Verder ben ik ook nog werkzaam binnen het rallycrossteam van Bart Bel, dus ik ben altijd wel te vinden op het circuit.

Paul is hier ook heel helder in, en alles in overleg:

In goed overleg met het bestuur blijf ik nog steeds wel baanpost, mede door het enorme tekort aan baanposten. In mijn vrije avonduren zal ik alle inzet en verantwoordelijk tonen richting de NRV die bij deze nieuwe functie horen.

Namens het bestuur wensen wij Aaron en Paul heel veel succes toe in deze nieuwe uitdaging! De NRV heeft de volste vertrouwen in jullie!